Ilveksellä alkoi Jukureiden tavoin lätkäkausi viime viikolla juhlavasti seurahistorian ensimmäisillä CHL-peleillä. Viime Liiga-kauden pronssimitalisti pelaa jääkiekon Mestarien liigaa E-lohkossa, jossa se pitää kahden kierroksen jälkeen perää! Tämä on pitkälti pienen otannan aiheuttamaa silmänlumetta. Yksikään lohkon joukkue ei ottanut molemmista ensimmäisen viikonlopun matseistaan voittoja, joten tasaista on ollut Norjan Stavangerin, Itävallan Red Bull Salzburgin, Sveitsin Fribourgin ja Ilveksen välillä.

Katsojat eivät ole aivan löytäneet vielä alkukaudesta CHL:ää katsomaan niin Suomessa kuin muuallakaan. Ilveksen kunnianhimoisena tavoitteena on kerätä Nokia Arenalle 5 000 katsojaa! Mikäs siinä, kun päävalmentaja Jouko Myrräkin kuvasi avauspelin samojen joukkueiden välillä olleen vauhdikkainta, mitä hän on suojateiltaan nähnyt. Onko toisessa lohkon kärkikohtaamisessa luvassa yhtä kovaa vauhtia?

Pitkävetokertoimet suljettu.

Tamperelaiset ovat kahden pisteen saldostaan ja väliaikaisesta lohkon nelostilastaan huolimatta aloittaneet pirtsakasti CHL:ssä. Ei olisi missään nimessä ollut vääryys, jos joukkue olisi napannut tähän mennessä ainakin yksi tai kaksi pistettä enemmänkin. Maaliodottamat menivät jokseenkin tasan Sveitsin-avauksessa, jossa vedettiin päästä päähän aikamoista rallia aina vauhtisokeuteen asti ja kumpi tahansa olisi voinut viedä pelin. Salzburgia vastaan jatkoaikavoittoon päättyneessä pelissä Ilves puolestaan vei maaliodottamaa, mutta ratkaisu upposi vasta jatkoajalla. Ennen kaikkea se esitti molemmissa otteluissa varsin väkeviä otteita ja osoitti pelitavallisesti olevansa yllättävän valmis kauteen.

Yksilöiden puolesta osalla ei ollut vielä ainuttakaan peliä alla tältä kaudelta, niin ei ihmekään, jos jotkut olivat vielä hieman kesäterässä. Erityisesti Haapalalta ja Kontiolalta toivovat Ilves-kannattajat kuitenkin pikaista heräämistä, sillä heistä tulee tällä kaudella erittäin tärkeät täsmäaseet Ilveksen hyökkäykseen. Ajatus ja luistin kyllä kulkivat, mutta vielä tarvitaan hieman malttia ja terävyyttä. Onneksi uusiakin ratkaisijoita on noussut esiin: Tommi Tikka yllätti kahdella maalillaan, samoin Joona Ikonen on yllättänyt iloisesti.

Fribourg on vakuuttanut yhtä lailla. Tikan tavoin ensimmäiseen otteluun osui kahdesti Janne Kuokkanen, mutta se ei ollut mikään skuuppi. Viimeiset kaksi kautta New Jersey Devilsissä viettänyt hyökkääjä on oiva lisäys jopa Sveitsin kovatasoiseen liigaan, joka on nyt isossa nosteessa eurooppalaisella kiekkokartalla. Toinen kovan luokan hyökkääjävahvistus, niin ikään Änäri-kaukaloita useamman kauden kolunnut Marcus Sörensen puolestaan loukkaantui edellisessä Ilves-pelissä ja on sormivamman vuoksi pois peräti kuusi viikkoa. Todella ikävä alku kauteen sekä henkilökohtaisesti että joukkueelle.

Ilveksen joukkueen loukkaantumisista ei ole ainakaan ääneen puhuttu. Joillain kannattajilla nousi silti huoli, kun maalilla olikin viime ottelussa Marek Langhamerin sijaan toinen tšekkiläisvahti, Jakub Málek. Langhamer kruunattiin viime kaudella "King Marekin" asemaan loistavien otteiden jälkeen ansaitusti, mutta Tipsimaatti ei turhaan ylianalysoisi peluutusta. Kahden tasavahvan maalivahdin strategiaan pyrkiessä Málekin päästäminen irti rohkeasti heti alkukauden kovissa matseissa on hyvä idea, varsinkin kun parikymppisestä on kuoriutumassa oikein pätevä torjuja.

[elfsight_faq id="82"]

Tampereella revanssin paikka

Ilves pääsi viime joulukuussa nauttimaan uuden areenan nosteesta. Sama päti paikallisvastustajaan, mutta epäilemättä Tupsukorvat oli kaksikosta se, joka ulosmittasi potentiaalin paremmin. Viime kaudella Ilves oli koko Liigan paras kotijoukkue selvällä pesäerolla seuraavaan, mahtavalla pistekeskiarvolla 2,03. Uskomme joukkueen olevan erittäin mielissään päästessään taas omiensa eteen. Tampere Cupia ja muita höntsäpelejä osa pelaajista on toki jo tahkonnut kotiluolassa, mutta kyllähän tässä on eri tason lataus.

Fribourg oli viime ottelussa ehkä juurikin sen kotiedun verran parempi. Raikuva tuki ei varmasti ainakaan kauas jäänyt Ilves-ilmiön tasosta – joka on vielä tietysti CHL:n osalta todistamatta. Vaikka väkimäärä jää jälkeen Liiga-peleistä, uskomme ilmassa kuitenkin olevan rutkasti urheiluromantiikkaa, kun fanit pääsevät todistamaan uutta historiallista saavutusta omin silmin.

Jotain uutta on myös Ilveksen pelillisessä ilmeessä. Miehistö on kesällä muuttunut, ei ehkä varsinaisesti vahvistunut, ja siihen Myrrä pyrkii reagoimaan aiempaa kiekollisemmalla pelillä. Muutenkin ajatuksena lienee korjata viime kevään valuvikoja, joiden takia finaalit jäivät lopulta haaveeksi. Ainakaan ensimmäinen peli oli toisentyyppistä Ilvestä, mutta sanottakoon, että yhden pelin otanta ei vielä riitä pitkällisiin analyyseihin. Valmista peli ei vielä ole, mutta harvalla se tässä vaiheessa on. Kunhan muutamat yksilöt siirtyvät lomaterästä työmoodiin, on luvassa varmasti varsin murahteleva ryhmä.

Toisesta näytöksestä on lupa odottaa mielenkiintoista. Ensimmäisessä kohtaamisessa molemmat olivat todella innostuneita, joten kyllä se viihteestä kävi, mutta ei ehkä lopulta ollut kaikkein tyydyttävintä lätkää. Nyt lähdetään siitä, että perjantaina nähdään jo kypsempi esitys ja kenties pelillisesti laadukkaampi jääkiekko-ottelu molempien osalta. Ilves olisi voinut voittaa jo edellisenkin, mutta nyt se pääsee kotiinsa ja uskomme, että halu revanssiin on erittäin kova. Peleihin nostetaan  Ilveksen voitto , jolle saa ilmassa kuplivaan lataukseen ja nähtyihin esityksiin nähden turhan korkeaa, pitkälti yli kahden kerrointa.

[elfsight_faq id="83"]