Mestarien liigassa lyötiin tiistaina uuden kauden alkutahdit. Lohkoarvonta toi mukanaan useita herkullisia taistelupareja, mikä ei toki yllätä Chämppärien ollessa kyseessä. E-lohkon suosikit ovat Chelsea ja AC Milan. H-lohkossa titaanit PSG ja Juventus ottavat yhteen. Inter Milanolla puolestaan kävi huonompi kortti: sillä on C-lohkossa jatkoonmenokin tiukassa, kun vastaan tulevat kovavireiset Bayern München ja Barcelona.

Näistä erityisesti Bayern kuuluu yhdessä Manchester Cityn ja PSG:n kanssa koko kilpailun suosikkeihin. Kauden alusta asti se on osoittanut olevansa yhä tutulla paikalla, eurooppalaisen jalkapallon ravintoketjun huipulla. Tipsimaatti löytää UCL-keskiviikon herkkuotteluun Interin ja Bayernin välillä selkeän peliaihion, joka käydään tässä vihjeessä läpi!

Pitkävetokertoimet suljettu.

Isäntien ilme hukassa

Internazionale lähti Serie A -kauteen vedonlyöntiyhtiöiden kirjoissa mestarisuosikkina, mutta on sittemmin menettänyt asemansa paikallisvastustajalle. Kauden alku ei ole ollut sille ruusuinen. Pahinta eivät ole niinkään häviöt kuin tapa, joilla ne ovat tulleet. Peli-ilme on aika ajoin ollut pahastikin hukassa erityisesti omassa päässä, jonne on uponnut rapsakat kahdeksan osumaa. Esitys viime viikonlopun Milanon derbyssä jatkoi samaa linjaa. 3-2-tappiotulos jopa mairitteli suurimman osan matsista mankelissa ollutta häviäjää, vaikka avausmaali olikin aikamoinen kaunokainen.

Bayern München on niin ikään jäänyt Bundesliigassa kahdesti ilman täyttä pistepottia, mutta tarina tasapelien takana on toisenlainen. Viime lauantaina Julian Nagelsmann kokeili otteluruuhkan alla rotaatiota, ja peli oli hieman aiemmin nähtyä sekavampaa. Toisaalta vastassa oli kovaa nousua saksalaisfutiksessa tekevän Union Berlinin erinomaisen yhtenäinen puolustus. Aiemmin Mönchengladbachia vastaan nähtiin melkoinen Ein-Mann-Show Yann Sommerin tähdittämänä. Sveitsiläinen kesti pallosateen ja 19 torjunnallaan nappasi pisteen pitkäaikaiselle työnantajalleen kotiinviemisiksi.

Münchenissa on jo selvitetty hallittu siirtyminen post-Lewandowski -aikakaudelle ilman suurempia kasvukipuja. Vaikka sukupolven huipulle kuuluva tähtihyökkääjä oli iät ja ajat joukkueensa hyökkäyksen sielu, olivat uudet tuulet tervetulleita koko jalkapallomaailmalle. Saluunassa on nyt uudet sheriffit, jotka ovat ottaneet viestikapulan innokkaasti vastaan. Viikon päästä tiistaina nähdään, millaisia terveisiä Lewyllä on vanhalle seuralleen, kun Barca saapuu vieraaksi Allianz Arenalle! Iso ilta tulossa siitäkin.

Interissä sen sijaan ollaan hieman hukassa ilman ykköspyssy Romelu Lukakua, joka on loukkaantunut näillä näkymin kuun loppuun asti. Suurin ongelma ei kuitenkaan ehkä ole se, ettei maalipaikoille päästäisi, vaan joukkueen yleinen sekavuustila. Keskikentällä kokeneetkin pelaajat, kuten Barella, Brozovic ja Calhanoglu tekevät yhtenään epämääräisiä virheitä ja vääriä ratkaisuja. Yksinkertaisesti tähän joukkueeseen ei tällä hetkellä löydy luottoa, vaikka se saisi peliin yksilösuorituksen kautta unelma-alun.

[elfsight_faq id="16"]

Saksalainen laatutakuu

Chämppärit on kauden ykköstavoite Bayern Münchenille, joka painaa jo lohkovaiheessa hanaa kuin autobahnilla konsanaan. Ryhmä on ollut edellisen viiden kauden aikana alkulohkoissa pitelemätön: jokaista päästettyä maalia kohden se on iskenyt neljä täysosumaa ja voittanut 30:stä pelistä 26. Mukana on ollut monenlaista taapertajaa, mutta Die Roten ei liioin kumartele nimekkäämpiäkään nippuja. Viime kaudella joukkueella oli täysi tuhoamismentaliteetti päällä, ja se voitti kaikki lohko-ottelunsa hirmuisella maalierolla 22-3!

Menneet sikseen. Interiltä puuttuu tällä hetkellä aseet haastaa terävintä kärkeä, ja se on vieraitaan perässä miltei kaikessa. Käskyttäjä Simone Inzaghin pelitapa tarvitsisi selvää kirkastusta kentän molemmissa päissä, varsinkin alakerrassa, jossa johtoasemassa pelaaminenkin on osoittautunut haasteelliseksi Conten Interiin verrattuna. Hyökkäyksessä on edelleen osaamista, mutta miten on leveyden laita – belgialaisen loukkaantuminen ei tietysti tippaakaan auta asiaa.

Pelilillisen identiteetin epävakaus on huono lähtökohta otteluun Bayern Münchenia vastaan, joka puolestaan on yksi tämän hetken tasaisimmista suorittajista. Milanolaisten reikäiselle puolustukselle se on suunnattoman vaikea pideltävä, mutta maalintekokilpailustakaan ei ole palkintoja luvassa. Kun tähän lisätään kysymysmerkit maalivahtipelin yllä, epäselvät peluutusvalinnat ja laskusuunnassa oleva itsevarmuus, eivät ennusmerkit lupaa männävuosien kaltaisia sinimustia juhlia, joita Bayernia vastaan on kannattajille tarjoiltu.

Pelivalinta kallistuu siten vääjäämättä vierasjoukkueen suuntaan. Tällä materiaalierolla punaisten voiton kerroin on hilattu turhan lähelle kakkosta, ja se laskeekin koko ajan ottelua lähestyessä. Tipsimaatti näkee voimasuhteiden eron tähän peliin sen verran suurena, että raksii kupongille rohkeasti  Bayern Münchenin voiton -1 . Se tarkoittaa sitä, että kohteen osumiseksi vierasjoukkueen on voitettava yli yhdellä maalilla, ja jos voittomarginaali jäisi tasan yhteen, panos palautuu.

Instagram will load in the frontend.
[elfsight_faq id="79"]