Valioliigan ysikierros tuo paikalliskamppailujen kahinan Pohjois-Lontoon lisäksi Manchesteriin, jossa City saa vieraakseen Unitedin sunnuntaina iltapäivällä. Vieraat ovat surkuhupaisan alun jälkeen saanut hyvin juonesta kiinni ja voittaneet neljä edellistä sarjamatsiaan. Uusi tuleminen alkoi tyylikkäästä Liverpoolin kaatamisesta, mutta nyt edessä on tasonmittauksista kovin mahdollinen: hallitseva mestari, josta ainakin vedonlyöntiyhtiöt ovat kovaa vauhtia leipomassa myös tämän kauden voittajaa.

Maaottelutauko piti molempien joukkueiden pelaajat luonnollisesti kiireisinä. Lähes jokainen avauksen pelaaja urakoi isoja minuutteja joko Kansojen liigassa tai muissa maajoukkueiden mittelöissä, joten nähtäväksi jää, mikä on latauksen ja kunnon taso arjen koittaessa ja toisaalta MM-kisojen lähestyessä. Tunnetasoltaan derbyn ei pitäisi jättää kylmäksi, mutta aina ei Manchesterin paikallinen ole ihan sinne tulisimpien taistojen joukkoon noussut.

Pitkävetokertoimet suljettu.

Tunnustusta ManUn syyskuulle

Syyskuussa pelattiin maaottelutauon ja kuningatar Elisabetin poismenon takia vain yksi kokonainen kierros. Kuukauden palkinnot jaettiin silti normaaliin tapaan, ja näissä näkyi Manchester Unitedin osakkeiden nousu selvästi: Marcus Rashford valittiin kuukauden pelaajaksi ja Erik ten Hag kuukauden manageriksi. Joukkue onkin parantanut huimasti otteitaan, ja mikä merkittävintä, voitot eivät ole tulleet vahingossa vaan selkeän pelillisen petrauksen kautta. Mitä ihmeellisimpien viritelmien jälkeen ManU näyttää taas ihan oikealta joukkueelta. Momentum on kuitenkin katoavaista, ja nyt on taas uusi näytönpaikka pitkän pelitauon jälkeen.

Taivaansiniset on niin ikään aloittanut kauden vahvasti, mikä tuskin yllättää ketään. Ainoaksi varteenotettavaksi kirittäjäksi kaavaillun Liverpoolin heikko startti on romahduttanut Cityn mestaruuskertoimen todella alas noin 1,33:n tasolle, kun vasta alle neljännes kaudesta on pelattuna. Norjalaiselle supersankarille Erling Hålandille oli asetettu korkeat odotukset, mutta tähän mennessä hän on ylittänyt nekin häikäisevällä 59 maalin tahdillaan. Kysymys kuuluu, miten joukkue reagoi siihen, kun miehelle tulee vääjäämätön heikompi kausi tai loukkaantuminen? Leveyttä ei joukkueesta puutu, mutta siihen ei silti kannata totutella, että sama kaveri tekee kaikki maalit.

Joillain Cityn tähdillä näyttää silti olevan vaikeuksia pelata täysillä paidan rintamuksesta löytyvälle logolle. Esimerkiksi Jack Grealishin ja Riyad Mahrezin kaltaiset pelaajat eivät tunnu löytävän aivan osaansa kokoonpanosta ainakaan tavalla, joka antaisi hintalapulle täyttä vastinetta. Toisaalta mainittu materiaalin leveys on Cityssä niin järkyttävän kovalla tasolla, että lähes aina sieltä löytyy joku ratkaisemaan pelit. Eri asia on, miten joukkueen yhtenäisyys pelitavallisesti tulee tänäkään vuonna riittämään Mestarien liigassa.

Sairastupa täytyy ManUlla huolestuttavaan tahtiin. Ikävään loukkaantumiskierteeseen joutuneen Anthony Martialin lisäksi Harry Maguire sai pienen lihasvamman Kansojen liigassa. Avauksessa Maguire tuskin muutenkaan olisi ollut, sillä sinne Ten Hag ei ole häntä viime aikoina monesti nostanut. Meemikuninkaan puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että hänelläkin on ollut viime aikoina taas vähän parempi jakso menossa. Epäselvää on Marcus Rashfordin ja Donny van de Beekin pelaaminen. Cityn alakerrasta lienee edelleen pois Aymeric Laporte, minkä lisäksi John Stones sai osumaa Saksaa vastaan ja hänen pelaamisensa on vaakalaudalla.

Instagram will load in the frontend.

Aina arvaamaton paikallinen

Pitkävetokertoimissa isännät ovat itseoikeutettu suosikki, mutta ero hätkähdyttää silti. Bookerit tuntuvat toistuvasti menevän ansaan paikallisotteluissa, joihin eivät päde normaalien pelien lainalaisuudet. Jo useamman vuoden on United ollut materiaalilta perässä arkkivihollistaan, mutta silti Punaisia veikkaamalla on tehty viime kausina hyvät rahat: edellisestä 20 kilpailullisesta kohtaamisesta United on vienyt nimiinsä kahdeksan, ja pistejakoon on tyydytty kolmesti. Aika hyvin joukkueelle, joka on näihin otteluihin lähtenyt lähes aina takamatkalta. Useampaan kertaan päätöskerroin on ollut jopa 7-9:n tasolla, kuten nytkin.

Myös maalimäärän linja on asetettu korkealle. Edellinen kohtaaminen maaliskuussa päättyi Cityn vakuuttavaan 4-1-voittoon, mutta tuolloin Unitedin ahdinko oli suurempaa kuin tällä hetkellä. Tämänkaltainen tulos ei ole ollut ollenkaan tyypillinen Manchesterin derbyissä, emmekä usko ylikävelyyn nytkään. Sitä vastoin usein on jääty mataliin maalimääriin: ennen mainittua 4-1-peliä jäätiin alle 2,5 maaliin neljä kertaa peräkkäin, kerran peräti maalittomaan tasapeliin. Maalinteko on toisaalta aloitettu edellisessä kolmessa keskinäisessä aikaisin, jo ensimmäisen kympin aikana.

Taivaansinisillä on paperilla kasassa lähes täydellinen jalkapallojoukkue, mutta hengestä emme ole täysin vakuuttuneita. Nälkäisyys on usein lopulta se, joka paikalliset ratkaisee, ja tässä United on ollut vahvoilla viime vuosina. Varsinkin jos Cityltä puuttuu puolustuksesta muutama tärkeä pelaaja, olemme ilman muuta valmiit kokeilemaan tasoituksella Punaisten menestystä tälläkin kertaa. Tässä mielestämme paras pelikohde on  Manchester United +0,75 , joka tuo täyden osuman vierasvoitolla ja tasapelillä sekä palauttaa puolet panoksesta vieraiden hävitessä maalilla.

Isoja maalilukemia emme näe kovin todennäköisinä. Vierasjoukkueen intresseissä on pitää peli kohtuullisen rauhallisena, ja uskomme sen siinä myös onnistuvan. Lähihistorian kohtaamisiin nähden kertoimet mataliin maalimääriin ovat aivan liian korkealla, varsinkin ottaen huomioon raskaan Kansojen liiga -rupeaman ja syyskuun pitkän tauon, jonka jälkeen peli voi olla vielä hakemista. Jos ja kun norskikaan ei voi joka peliin saada useampaa onnistumista, hissutteluun on kaikki ainekset. Tipsimaatin valinta on  alle 3 maalia , jolle saa pitkälti yli panoksen tuplaavaa kerrointa. Tasan kolmen maalin tapauksessa panos vielä palautetaan.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Manchester United +0,75 panostussuosituksella 5/10 ja ja lisävihjeeksi alle 3 maalia panostussuosituksella 6/10. Maajoukkuetauon jälkeen peli voi olla vielä hakemista, ja vastaavan tilanteen United on kääntänyt voitoksi monta kertaa.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä LV BET, jolla kerroin on 3,10.