Veikkausliiga palaa lauantaina maajoukkuetauolta tiivistahtisen Kansojen liiga -rypistyksen jälkeen. Yksi paluukierroksen otteluista käydään SJK:n ja Interin välillä vain viisi päivää sen jälkeen, kun joukkueet edellisen kerran kohtasivat. Maanantaina pelattiin paikasta Suomen Cupin puolivälierissä, ja turkulaisryhmä oli lopulta pilkuilla parempi. Pelin taso ei tosin kummaltakaan häikäissyt, ja nyt onkin tilauksessa tasonnosto sateiseen läpsyttelyyn.

Sarjan jatkumisen myötä kaikilla pelaajilla on edessä paluu arkeen, mutta erityisin paluu koittaa varmasti Benjamin Källmanille. Viime kaudella maalipörssin piikkipaikkaa jakanut, tänään 24 vuotta täyttävä hyökkääjä vietti tauon Huuhkaja-kiertueella ja onnistui viimeisessä Bosnia-pelissä myös maalinteossa. Paluu jää kuitenkin lyhyenlännäksi, sillä Källmanin sopimus päättyy kesäkuuhun – tästä tulee näillä näkymin maaliruiskun toiseksi viimeisin sarjaottelu Inter-paidassa! Tipsimaatti käy vihjeessään läpi, miten tämä muiden seikkojen ohella ehkä vaikuttaa matsiin.

Pitkävetokertoimet suljettu.

Missä menet, SJK?

SJK:n eli Seinäjoen Jalkapallokerhon Veikkausliiga-taival on ollut värikäs. Nuori vuonna 2007 perustettu seura on kahdeksan pääsarjakautensa aikana napannut jo neljä mitalia, joista kirkkain eli mestaruus tuli vuonna 2015 ja viimeisin pronssi viime kaudella. Tuloksellisesti se ei siis todellakaan huonosti ole mennyt tähän asti, mutta paljon on myös ulkourheilullisia stipluja mahtunut mukaan. Monet näkevät sysimustan epäilyksen varjon seuraavan joukkuetta esimerkiksi sen matkatessa nyt heinäkuussa eurokentille.

Tällä kaudella Kerhon otteet eivät ole missään mielessä vakuuttaneet. Pelaajahankinnat eivät ole menneet nappiin, niin kuin ei myöskään marraskuussa pestatun päävalmentaja Joaquín Gómezin ratkaisut. Kausi avattiin voitolla, mutta siitä siirryttiinkin suoraan seurahistorian pisimpään tappioputkeen, kun viiden matsin ajan tuli pataan kaikilla kentillä. Sen jälkeen on pari voittoa sentään tullut selkeästi heikompia joukkueita vastaan, mutta yksinkertaisesti peli ei ole tällä hetkellä uomissaan eikä näytä hyvältä. Joukkue on vaatimattomasti sarjassa yhdeksäntenä, kun runkosarjan puoliväli on jo ovella tämän pelin myötä.

Viime kaudella Källmanin kanssa maalikuninkuuden jakanut Ariel "Tuco" Ngueukam otti maaliskuussa junan Seinäjoelta Tampereelle ja palasi vanhaan seuraansa Ilvekseen. Tämä on kiistatta näkynyt SJK:n tulivoimassa: porukka on tehnyt vaisut kahdeksan maalia, mikä on sarjan kolmanneksi vähiten. Päästettyjä maaleja taas on toiseksi eniten. Jos terävää yksittäistä syömähammasta ei ole, pitäisi joukkueen pelata saumattomasti yhteen hyvällä idealla. Tämä kuvaus ei sovi kovin osuvasti tämän hetken SJK:hon.

Interille taas maalinteko on maistunut oikein hyvin, sillä joukkue on tehnyt toistaiseksi sarjan eniten maaleja eli 18. Mukaan mahtuu myös huhtikuun lopun suonenveto, jolloin HJK ja Mariehamn kaatuivat kahdessa peräkkäisessä pelissä yhteismaalein 8-1! Maalintekoharjoituksia saatiin myös cup-ottelussa omaa kakkosjoukkuetta vastaan, jossa interläiset sääliä tuntematta rökittivät pikkuveljensä maalein 10-0. Miksiköhän näitä oman farmijoukkueen kohtaamisia ei vain voida jättää väliin, cup-romantiikasta huolimatta?

[elfsight_faq id="50"]

Revanssi jää haaveeksi

Interin voittoon päättynyttä laimeahkoa cup-ottelua katsoessa ihmetytti lähinnä, että mihin kesätauko oikein on käytetty, koska ei ainakaan näyttänyt, että taktiseen terästämiseen tai erikoistilanteiden hiomiseen. Tämä koskee kyllä molempia paikalla olleita joukkueita, jotka eivät toki olleet liikkeellä aivan ykkösmiehillä. Nyt on siis kummallakin paikka petrata, mutta paremmat eväät siihen on Interillä. Joukkueen pelaamisessa on enemmän ideaa ja hyökkäyksessä tulivoimaa.

Källman on ollut taas tänäkin vuonna vireessä ja viimeistellyt nyt viisi täysosumaa. Me lähdemme liikkeelle siitä, että mieli ei ole vielä matkannut muille maille, vaan hän antaa ilman muuta kaikkensa joutsenlaulunsa lähestyessä. Eri asia ehkä, jos mies olisi tullut vaikka lainalle pariksi kuukaudeksi kauden alkua avittamaan, mutta kyseessä on pitkät pätkät urastaan Turussa viettänyt pelaaja, jonka luonteeseen ei löysäily tunnu istuvan. Hän haluaa sekä antaa viimeiset näytöt että jättää hyvän mielen päällimmäiseksi suunnatessaan toivottavasti mahdollisimman pian ulkomaille laatuorganisaatioon.

Mikä parasta, ryhmän ratkaisuvoima ei missään nimessä lepää tekeillä olevan Huuhkaja-kiintotähden harteilla. Joukkueen yläkerrasta löytyy koko nippu kiinnostavia nimiä aina David Harosta vanhaan kunnon Petteri Forselliin, joka nimettiin myös Veikkausliigan toukokuun joukkueeseen. Puolustus kaipaisi lisää varmuutta, mutta kun SJK tällä hetkellä tulee perässä kaikilla osa-alueilla, pitäisi nykyisen tuloskunnon riittää. Kirsikkana kakun päällä on, jos peli on myös viihdyttävä, kuten Interillä on ollut monessa tämän kauden matsissa tapana.

Näillä puheilla lähdemme ruksimaan lapulle  Interin voittoa , jolle saa turhan korkeaa vieraskerrointa 2,55. Kyytipojaksi otetaan lähinnä jännitystä tuomaan vielä Benjaminin maali. Tälle iBet tarjoaa kertoimeksi selvästi markkinasta poikkeavaa kerrointa 2,60, joka otetaan rallatellen lapulle. Halutessasi voit toki valita näistä kahdesta lopulta melko tasavahvasta pelikohteesta mieluisan tai toisaalta pelata ne vaikka samalla lapulla bet builder -toimintoa käyttäen!

[elfsight_faq id="49"]