Tapparan ja Ilveksen kohtaamiset ovat Liigan ainoina aitoina paikallisotteluina nykyään entistäkin merkittävämpi tapaus – ei pelkästään kaupungin pitkien kiekkoperinteiden vaan myös nousseen pelillisen tason myötä. Nokia-areenan kassamagneetti kerää tyypillisesti lähes yhtä paljon yleisöä kuin kierroksen muut pelit yhteensä, ja jälleen penkkiurheilijat ja vedonlyöjät suuntaavat katseensa Tampereelle kauden toisen derbyn koittaessa.

Edellisen pari viikkoa sitten pelatun paikallisen alla Tupsukorvat oli juuri saanut vahvistusta valmennustiimiinsä Raipe Helmisen muodossa, ja tällä viikolla tuli sitten vähän isommat uutiset: Jouko Myrrälle annettiin Antti Pennasen tieltä lähtöpassit! Mitäköhän kolmanteen kohtaamiseen keksitään, hyppääkö Aravirta penkin taakse? Vitsit sikseen, valmentajanvaihdos on iso juttu ja antaa tähänkin peliin ehdottomasti oman lisämausteensa, varsinkin kun huhujen mukaan myös naapuri on ollut "Pendon" perässä!

Pitkävetokertoimet suljettu.

Venäläistä valmentajarulettia

On kieltämättä uniikki ratkaisu irtisanoa valmentaja sarjakärjessä, eikä Ilves-toimisto taida saada asian hoidosta tyylipisteitä. Silti on totta, että pelkän sijoituksen tuijottaminen ei tuota osuvaa analyysiä tilanteesta. Vastaavana jatkuneella pelillisellä kehityksellä tai pikemminkin kehityksen puutteella piikkipaikka olisi epäilemättä ollut katoavainen. Toisaalta identiteetin puutetta on näin syksystä liikkeellä vähän joukkueella jos toisella, joten eiköhän siellä kränää ollut joidenkin henkilöiden välillä.

Pennanen ei missään nimessä tule helppoon paikkaan. Kokeneellekaan koutsille mediamyllytys ei ole ikinä kiva paikka aloittaa uudessa työpaikassa, varsinkin kun edellisestä seurajoukkuepestistä on jo tovi ja nykyjoukkue on rakennettu toki edellisen kipparin suunnitelmien mukaiseksi. Ilves pelaa nyt uhkapeliä, jonka panoksena on kasvojen menetys juuri, kun vuosikausien rämpimisen jälkeen risukasaan on paistanut valoa. Tipsimaatti povaa, että ainakaan välittömästi ei oudosta valmentajanvaihdoksesta sukeudu tuhkimotarinaa, vaikka pitkällä tähtäimellä puhutaankin todella pätevästä osaajasta.

Tappara-leirissä puolestaan on jatkunut jokavuotinen pelillinen syysmasennus. Hallitseva mestari aloitti pirteästi kahdella voitolla, mutta sen jälkeisistä seitsemästä on irronnut vain yksi kolmen pisteen voitto. Hurjaan hyökkäyskalustoonsa nähden Kirvesrinnat on tehnyt maaleja heikosti, 21 eli sarjan viidenneksi vähiten. Kevään joukkue, ne sanovat, ja paljon onkin siihen mennessä parannettavaa myös palstatilaa saaneilla nimihankinnoilla. Erityisesti Jori Lehterän kausi on alkanut ristiriitaisesti, toisaalta kultapotta päässä, yhtäältä koko sarjan miinustilaston jaetulla kärkipaikalla.

Lasarettiin on molemmilta joutunut jo avainpelaajia, joista tiedotus on ollut niukkaa. Ottelun kulkuun potentiaalisimmin vaikuttava poissaolo on Tapparan selkeä ykkösmaalivahti Christian Heljanko. Häntä on tuurannut varsin kokematon Vilho Heikkinen, joka on kuitenkin herättänyt innostusta otteillaan ja solmi viikko sitten jatkosopimuksen. Myös tehopakki Valtteri Kemiläisen loukkaantuminen on kova takaisku varsinkin kotijoukkueen ylivoimalle. Toisessa kopissa on tyhjä paikka edelleen Jyrki Jokipakan ja Eemeli Suomen kohdalla.

 Oikaisu kello 13.33: Heljanko ja Suomi pelaavat 

Tampereella pitkästä aikaa tasabookki

Edellisessä kohtaamisessa Ilves oli tyly isäntä ja vei peliä lähes kaikilla osa-alueilla rikkinäistä ylivoimaa lukuun ottamatta. Vihjeemme mukaisesti joukkue oli ottelussa halukkaampi, eikä 3-0-tulos jättänyt mitään seliteltävää. Samalla tasoitettiin Tampereen derbyjen kotikirousta: jostain syystä vierasjoukkue on ollut viime vuosina vahvoilla näissä peleissä.

Tappara on lähtenyt paikallistaistoihin iät ja ajat suosikkina bookereiden silmissä, mutta nyt joukkueilla on identtiset pitkävetokertoimet. Tällä kertaa Tipsimaatti asettuu ehdottomasti poikkiteloin vedonlyöntiyhtiöiden laskemien uusien tasoittuneiden voimasuhteiden kanssa! Niihin on asiaankuuluvasti laskettu mukaan Heljangon poissaolo, mutta mielestämme tätä on hieman liioiteltu, varsinkin kun hänen syysvireensä ei ole ollut alkukaudesta maagisella tasolla. Sen sijaan askissa on nuori ja nälkäinen kirittäjä, joka uhkuu itseluottamusta voitokkaan CHL-debyytin jälkeen!

Meidän mielestämme ottelun ratkaisun avaimet piilevät oudosti ajoitetun valmentajanvaihdoksen aiheuttamassa saippuaoopperassa. Ei sillä, että Ilves olisi saanut huonon uuden käskijän, mutta ulkourheilulliset asioiden puiminen laajasti vaikuttaa lähes aina negatiivisesti seuraavaan peliin. Jopa positiiviset juhlaottelut ovat usein vaikeita, ja nyt on kyse vähintäänkin ristiriitaisesta tilanteesta, joka aiheuttaa vääjäämättä epävarmuutta. Jos kyseessä onkin ollut huhutut ristiriidat tiettyjen pelaajien ja Myrrän välillä, voivat jopa hekin tuntea piston sydämessään! Jätettäköön enempi spekulointi väliin, mutta Tipsimaattia ei seurajohdon toiminta vakuuta.

Paikallisottelut ovat vedonlyöjälle aina haastavia, sillä sekä materiaalilla että vireellä on tavallista matsia pienempi painoarvo tunnepuolen pelatessa isompaa roolia. Nyt näemme tunteen olevan kotijoukkueen puolella, ja kun joukkueelle saa vielä maistuvampaa kerrointa kuin aikoihin,  Tapparan voitto  poimitaan lapulle ilomielin tavallista isommalla panostuksella! Rohkeimmat kokeilevat voittoa myös tasoituksella, mutta meidän pelivalintamme on tällä kertaa suora voitto.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Tappara voittaa panostussuosituksella 8/10. Kriisitilanteessa valmentajanvaihdos tuo usein piristysruiskeen peliin, mutta Ilveksen tilanteessa uskomme lyhytaikaisen vaikutuksen olevan päinvastainen.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 2,55.