Tipsimaatissa jäätiin kesäkuussa ensi kertaa koskaan alle 400 vihjeen, kun tipsejä nähtiin yhteensä vaivaiset 398 kappaletta. Tämä oli vain reilu puolet siitä mitä kesäkuussa vuotta aiemmin, vaikkakin silloin toki pelattiin jalkapallon EM-kisoja. Nyt sen sijaan makusteltiin muun muassa NHL:n pudotuspelejä, Mestarien liigan finaali, Ranskan avoimia sekä tietysti aina niin rakkaita kotimaisen urheilukesän helmiä, pesäpalloa ja Suomi-futista.

Romantisointi sikseen, sillä tuloksellisesti kuukausi ei ollut tykitystä. Vihjeistä osui vain 46 prosenttia, mikä tarkoitti karmeaa noin 93 prosentin palautusta. Omat Tipsimaatti Original -vihjeemme olivat plussamerkkisiä, mutta niiden pienen määrän vuoksi ei se heilauttanut kokonaistulosta juuri mihinkään suuntaan.

Eniten vihjeitä nähtiin luonnollisesti jalkapallosta. Niistä osumia olikin mukavat vajaa 49 prosenttia ja palautuskin vain hieman alle 100 prosenttia eli aivan break-evenin tuntumassa. Samankaltainen saldo oli jääkiekon osalta, jossa toki vihjeitä nähtiin paljon vähemmän, kun kaudet olivat jo Euroopassa hiljenneet. Vihjeistä ylämummoon meni tasan puolet, ja palautus oli 97 prosenttia.

Ainoa plussalle yltänyt laji kesäkuussa oli murheellisesti koripallo, jossa vihjeiden määrä jäi niin ikään luonnollisesti pieneksi. Palautusta nämä muutamat NBA-vihjeet kuitenkin antoivat oikein kiitettävästi yli 120 prosenttia. Ohraisemmin kävi tenniksessä, jossa vihjeistä kyllä lähes puolet osui, mutta pienen keskimääräisen kertoimen takia tulos jäi laihaksi vajaan 92 prosentin palautuksella.

Kesäkuun helteisyyttä vihjeiden osalta kuvasti sekin, että e-urheilu, joka on ollut Tipsimaatissa kenties kautta aikojen luotettavin laji, sukelsi pahasti. Vihjeitäkään ei nähty erityisen paljoa hiljaisen sesongin vuoksi, mutta osumatarkkuus ja palautusprosentti olivat eSportsissa erittäin heikkoja. Tästä lähdetään toivottavasti pian taas voittojen tielle!

Heinäkuussa on vuorossa monenmoista. Naisten jalkapallon MM-kisat ja yleisurheilun MM-kisat käynnistyvät, ja tietysti Wimbledonissa huhkitaan tenniksen merkeissä. Uutena kiinnostavana kesäsarjana vihjeitä nähdään taatusti yhä enenevissä määrin MLS:stä, jossa käy pelaajamarkkinoilla kiinnostava säpinä.

Tipsimaatin sisällöistä pysyt parhaiten kartalla, kun seuraat meitä somessa. Löydät kanavamme toistaiseksi Twitteristä, Facebookista ja Instagramista. Kesän ajaksi oma vihjetuotantomme hiljenee hieman, mutta palaamme jälleen syksyllä omien Tipsimaatti Original -vihjeidemme sekä uuden sivuston kanssa!