Toukokuussa Tipsimaatti välitti 567 vihjettä. Määrä pieneni huhtikuuhun nähden siitä huolimatta, että kuukausi oli varsin tapahtumarikas. Urheilukalenterin täyttivät muun muassa jääkiekon MM-kisat, Euroopan jalkapallosarjojen loppuhuipennukset ja NHL:n pudotuspelit.

Vihjaajille kuukausi oli puolen vuoden positiviisen jakson jälkeen haastava. Vihjeistä osui noin 43 prosenttia, millä ei ylletty voitokkuuteen. Tällä kertaa oikeastaan yksikään laji ei tarjonnut kaivattua piristysruisketta. Tulos oli kauttaaltaan pakkasella niin jääkiekossa ja jääkiekossa kuin tenniksessä, koripallossa ja muissa lajeissa.

MM-kisoista huolimatta eniten vihjeitä nähtiin jälleen jalkapallosta, josta niitä julkaistiin 227. Palautusprosentti jäi vaisusti 94:n tietämille, vaikka useita mukavia yllätyksiäkin tuli kiinni, kuten RB Leipzigin voitto Bayernista Bundesliigan loppukierroksilla hulppealla kuuden kertoimella Uhmapelaajien vihjeessä.

Jääkiekossa kotikisojen yllätyksellisyys laittoi tipsterit ahtaalle. 160 vihjeestä osui vain 42,50 prosenttia, mikä tarkoitti 92 prosentin palautusta. Moni vihjaaja luotti ymmärrettävästi Suomen menestykseen, mutta toisin kävi. Samoin NHL:n pudotuspelit ovat sujuneet haastavissa merkeissä muun muassa korkean tasapelimäärän vuoksi.

Tenniksessä aloitettiin toukokuussa Ranskan avoimet, vihjemärään kasvaessa turnauksen ratkaisuhetkiä lähestyessä. Toukokuussa ei vielä vihjeiden määrällä juhlittu, eikä nollatuloksestakaan jääty kuin pari yksikköä. Koripallossa sen sijaan kuukausi sujui katastrofaalisesti, mutta myös vihjeitä nähtiin niukasti.

Edes eSports, joka on lähes kuukaudesta toiseen kuulunut Tipsimaatilla voitokkaiden lajien joukkoon, ei tuonut tällä kertaa mannaa. Vihjeistä ui kotiin vajaa puolet, mikä lajille tyypillisten matalien kerrointen takia romahdutti palautuksen rumasti alle 80 prosenttiin.

Kesällä urheilumaailma hieman hiljenee, mutta ei kokonaan. Kesäkuussa vuorossa ovat muun muassa Ranskan avointen huipennuspelit, EM-karsintoja sekä totta kai Mestarien liigan finaali! Tästä on hyvä jatkaa jälleen kohti voittokuukausia.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, niin näet uusimmat vihjeet aina ensimmäisenä! Löydät kanavamme Twitteristä, Facebookista ja Instagramista. Myös kesällä tuotamme omia Tipsimaatti Original -vihjeitämme, minkä lisäksi työn alla on uusi, entistä ehompi sivusto.