Jalkapallon Mestarien liigassa koittaa lohkovaiheen toinen kierros. Tiistai-iltana koko futismaailma suuntaa katseensa Allianz Arenalle, jonne Bayern Münchenin vieraaksi saapuu yhdellä Lewandowskilla vahvistunut Barcelona. Kun tähän ympätään vielä Hålandin ja Dortmundin kohtaaminen keskiviikkona, on salaliittoteoreetikoilla kaikki syyt epäillä lohkoarvonnan neutraaliutta. Tipsimaatti laittaa kuitenkin foliot syrjään ja keskittyy nauttimaan jalkapallojumalien aikaansaannoksista.

Normaalistikin tämä parivaljakko on tarjonnut aikamoisen määrän tunnetta, mutta nyt latausta on huomattavasti tavallista enemmän. 34-vuotias puolalaishyökkääjä siirtyi kesällä Kataloniaan draaman saattelemana, oltuaan vuosikaudet Bayernin hyökkäyksen herra ja hidalgo. Kaipaako sota yhtä miestä ja nähdäänkö vieraskoreutta puolin tai toisin Lewyn vieraillessa entisessä pitkäaikaisessa kodissaan? Tässä vihjeessä etsitään näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastauksia vedonlyöntikulmasta!

Pitkävetokertoimet suljettu.

Bayernin uskomaton putki

Kuten yllä oleva grafiikkakin tahtoo kertoa, Bayern on ollut viime kausina Mestarien liigan lohkovaiheessa aivan levoton. Joukkue ei ole kokenut tappiota viimeiseen 29 otteluun, ja tasureitakin näistä on vain kolme. Kun tiedetään keskimääräisen Chämppäri-joukkueen taso jo alkuvaiheessa, on kyseessä huippusaavutus. Tietysti kuten jokainen hieno putki, sekin katkeaa joskus. Monen mielestä tiistai-iltana on siihen hyvä mahdollisuus.

Barcelona on viime kaudesta asti tehnyt hiljalleen uutta tulemista Xavin johdolla. Vaikka turbulenssiltakaan ei ole vältytty, paketti on nyt hallitumpi kuin pariin kauteen – jos nyt moista termiä voidaan Blaugranan osalta käyttää. Meemitkin ovat jo nauraneet sille, kuinka velkainen seura on voinut käyttää niin paljon rahaa hankintoihin, eikä talous tunnukaan olevan ihan vakaalla pohjalla. Toisaalta sitä paikkaa todennäköisesti Euroopan tämän hetken paras yli 80 000:an yleisökeskiarvo ja vauhdilla käyvä paitamyynti komeasti.

Barcelonan kausi onkin alkanut mainiosti, sillä ainoa kauneusvirhe on avauskierroksen tasuri Rayo Vallecanoa vastaan. Itse asiassa joukkue ei ole ollut La Ligassa vielä sekuntiakaan tappiolla. Mikäs siinä, kun oman pään asiat on kunnossa ja maalinteko kiinnostaa! Tosiasiassa pelilliset ongelmat kytevät keskikentällä, joka hakee vielä tasaisuutta Alonson kaltaisten konkarien ja Balden tapaisten nuorukaisten välimaastossa. Sitten on tietenkin Pedri, joka on vain 19-vuotiaana murtautunut joukkueensa luotettavimmaksi keskikenttäpelaajaksi.

Bayern Münchenin alkukauden yllä taas on kysymysmerkkejä yhä enemmän. Vaikka edellisessä, lopulta voittoon johtaneessa vihjeessämme emme siihenastisia tasureita pitäneetkään katastrofeina, kieltämättä kolme pistemenetystä kuuteen ensimmäiseen peliin alkaa olla paljon tämäntasoiselle joukkueelle. Mikäli huhut osumaa ottaneesta joukkuehengestä pitävät paikkansa, voi kyseessä olla jo kriisinpoikanen. Ulottuuko mahdollinen orastava ongelma myös UCL:n puolelle vai jatkaako joukkue siellä koskemattomana?

[elfsight_faq id="87"]

Barçalla isot kalavelat maksettavana

B:t ovat kohdanneet edellisten parin kauden Chämppäreissä useampaan kertaan. Vaikka Bayern on viime vuosina ollut materiaaliltaan selvästi vahvempi joukkue, on yliote ollut sitäkin murskaavampaa mentaalipuolella. Kauden 2019-20 kesälle viivästyneet pudotuspelit aloittivat 8-2-murskatuloksella trilogian, jonka jokaisessa osassa Baugranaa vietiin kuin kuoriämpäriä! Puolentoista vuoden sisään Bayern otti kolmesta ottelusta kolme voittoa maalierolla 14-2, mikä alkaa olla jo anteeksiantamatonta.

Barcelonalla on siis jäänyt pahasti hampaankoloon. Nyt odotammekin näkevämme todella ahnaan joukkueen, jolla voi toisaalta myös kummitella vielä lähimenneisyyden haamut jonkun verran. Lewandowskilla on isot paineet, mutta koska hän on enemmänkin kone kuin ihminen, luotamme polskin kestävän miljoonat silmäparit. Puhutaan kuitenkin pelaajasta, joka on iskenyt UCL-hattutempun kolmen eri joukkueen paidassa!

Ilmeiseltä valinnalta pelikohteeksi vaikeaan mutta sitäkin kiinnostavampaan otteluun tuntuukin  Robert Lewandowskin maali , jolle saa reipasta yli kahden kerrointa. Tämä osuu niin monen eri skenaarion myötä, että kerroin tuntuu pienimuotoiselta lahjalta, varsinkin kun maaliodottama otteluun on varsin korkea. Rohkelikot ottavat testiin jopa kaksi maalia seiskan kertoimella tai Mr Greenin erikoisen, joka tarjoaa Lewyn tekemästä pelin avausmaalista maistuvaa 6,25 korotettua kerrointa.

Pienellä testiin lähtee myös  Barcelonan voitto +0,25 . Vaikka materiaalietu edelleen onkin baijerilaisilla, henkinen etu kallistuu nyt vierasjoukkueelle, joka on saanut selkäsaunoista tarpeekseen. Aasialainen tasoitus +0,25 tarkoittaa sitä, että puolet panoksesta pelataan +0 kohteelle ja puolet +0,5 kohteelle. Toisin sanoen kohde on täysi osuma Barçan voitolla, kun taas tasapeli palauttaa puolet panoksesta ja antaa voiton toisella puoliskolla, millä jäädään edelleen mukavasti voiton puolelle.

[elfsight_faq id="88"]