Runkosarjan loppu on lähellä Liigassa. Edessä on enää viikonlopun matsit ja tiistain täysi kierros. Loppusilauksen ykkösmatsi on kauden kuudes ja viimeinen Tampereen paikallinen, joka on myös perjantain ilmainen TV-peli ja käynnistyy siksi tuntia tavallista myöhemmin – tarkemmin sanottuna 19.31, mikä on ollut Ilvekselle näissä iltapeleissä tapa korostaa perustamisvuottaan. Tamperelaisjoukkueet lähtevät jälleen kerran peliin sijoilta 1 ja 2, ja pöydällä on jopa runkosarjan voitto loppuunmyydyn Nokia Arenan edessä.

Ilves
Tasapeli
Tappara
 
2,40
2,37
2,35
2,35
Lyö vetoa
Ensitalletuksen tuplaus 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Molemmat viiden pelin voittoputkessa

Ilves tulee otteluun levänneenä, sillä se on pelannut viimeksi lähes viikko sitten lauantaina, jolloin se päihitti KalPa kotona jatkoajan jälkeen 3-2. Tätä ennen JYP kaatui vieraissa 0-3. Kaikkiaan Tupsukorvat on vakuuttavassa viiden ottelun voittoputkessa ja latonut maaleja näissä mainioon tahtiin, vaikka pistepörssin tuplajohto onkin siirtynyt Oula Palveen ja Eemeli Suomen hyppysistä Jyväskylään.

Tappara on vastaavasti viiden ottelun voittoputkessa. Viimeisin päänahka tuli Lukosta tiistaina, jolloin Kirvesrintojen iloinen peli-ilme riitti 5-3-voittoon – tätä ennen alla tyly 0-4-voitto TPS:stä Turussa. Sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue näyttäisi olevan vahvasti matkalla kohti kolmatta peräkkäistä runkosarjan voittoa, joka varmistuisi kahdella pisteellä. Tappiollakin se on aika todennäköinen, koska Tapparalla on ottelu vähemmän pelattuna, ja se on kolme pistettä edellä.

Tamperelaisjoukkueilla on hyvät kokoonpanotilanteet niin tätä tärkeää koitosta kuin pian alkavia playoffeja ajatellen. Niin sanotulta kotijoukkueelta ei puutu juuri lainkaan tärkeitä pelimiehiä kokoonpanosta, vieraat puolestaan odottavat enää Otto Leskisen ja Veli-Matti Savinaisen paluuta sairastuvalta, joka on jo molemmilla lähellä.

Ilves niskan päällä paikallisissa

Molemmat tamperelaisjoukkueet ovat päässeet viime vuosina maistamaan menestystä. Tappara on kaksikosta kuitenkin yhä Rikard Grönborgin alaisuudessa suoranainen dynastia, kun taas Ilveksellä todistettavaa riittää, kun joka vuosi edellisestä mestaruudesta on yksi kevät kauemmin aikaa. Näissä Tampereen derbyissä tämä paineiden painolasti ei ole pahemmin tuntunut, sillä joukkue on vienyt ne nimiinsä tällä kaudella näyttävästi 4-1. Pienestä henkisestä niskalenkistä voitaneen puhua, mikä nostaa entistäkin kiinnostavammaksi ajatuksen mahdollisista paikallisfinaaleista. Sinne nyt on toki vielä matkaa, varsinkin kun finaalit tai pronssipeli ovat ainoa vaihe, joissa runkosarjan 1. ja 2. joukkueet voivat kohdata.

Tappara voi varmistaa pelissä runkosarjan voiton – Ilves ei, mutta se voi saada edes ohuet mahdollisuudet siihen. Varsinaisia paineita ei kummallakaan ole, koska todennäköisintä on, että sijoitukset pysyvät nykyisellään. Mutta kyllähän tämä molemmille se eräänlainen The Peli on valmistautuessa pikkuhiljaa jo pudotuspeleihin. Loppuunmyyty Nokia Arena sytyttää: Ilves haluaa nöyryyttää naapurinsa totaalisesti, Tappara vastaavasti säilyttää kasvojaan ja päästä edes säädyllisiin lukemiin kauden paikallissaldon osalta.

Samalla nämä ovat haastavia otteluita veikata. Samaan ovat päätyneet bookerit, jotka antavat molemmille lähes yhtäläiset mahdollisuudet voittoon. Etsitään vetoideaa joukkueiden sijaan mieluummin yksittäisistä ratkaisijoista. Erityinen onnistuja tämän kauden keskinäisissä on ollut Ilveksen 25-vuotias kakkosketjun laituri Joona Ikonen, joka on iskenyt viidessä keskinäisessä kohtaamisessa loistokkaat tehot 5+1 ja jäänyt maalitta ainoastaan viime pelissä. Muutenkin hän pelaa erinomaista kautta ja on iskenyt parikymmentä maalia. Luotetaan siihen, että Ikonen rokottaa jälleen suosikkivastustajaansa perjantaina.  Joona Ikonen tekee maalin  tarjoaa kertoimeksi pyöreät 3,00 esimerkiksi Fastbetillä.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Joona Ikonen tekee maalin panostussuosituksella 3/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Fastbet, jolla se on 3,00.
Instagram will load in the frontend.