Futistammikuu huipentuu Valioliigan arkikierroksen 22 kärkimatsiin Liverpoolin ja Chelsean välillä keskiviikkoiltana alkaen kello 22.15 Suomen aikaa. Joukkueet olivat nokikkain jo kauden avauskierroksella ja tyytyivät tuolloin pistejakoon varovaisessa pelissä. Sittemmin tilanne on elänyt reilusti: Pool on löytänyt paikkansa aina sarjakärjestä asti ja tullee haastamaan Cityä mestaruudesta tosissaan. Chelsea sen sijaan takeltelee toista kautta putkeen ja miehittää sarjan 9. tilaa kärvistellessään yhä vaan maalinteko-ongelmien ja poissaolojen kanssa. Saadaanko Anfieldillä mestaruusunelmiin tukea vai takapakkia?

Liverpool-leiristä isoja uutisia

Liverpool-leiristä tuli hiljattain isoja uutisia, kun Jürgen Klopp tiedotti lähtevänsä menestysjoukkueen peräsimestä keväällä, yhdeksän kauden jälkeen. Tämän jälkeen Kloppo miehistöineen on jo esiintynyt kertaalleen omiensa edessä sunnuntain FA Cup -ottelussa, josta tuli kevyehkö 5-2-voitto Norwichia vastaan. Maalintekijöinä kunnostautui viisi eri pelimiestä, mukaan lukien Virgil van Dijk, jonka tilasto Anfieldiltä hakee vertaistaan: 90 kotipelistä Liverpool-paidassa alankomaalainen toppari on hävinnyt vain yhden. Se kertonee jotain myös tämän kauden Liverpoolin formista, joka on ollut todella erinomainen. Van Dijk oli se, joka myös ensimmäisenä pelaajista avasi suunsa managerin lähdön tiimoilta ja hieman sohaisi ampiaispesää. Tuskinpa silti mitään mielenosoitusta pelaajistolta tullaan näkemään – epäilemme, että enemmänkin päinvastoin.

Myös Chelsea on onnistunut vihdoin hieman parantamaan heikkoa suoritustasoaan voittamalla kolme edellistä sarjapeliä. Pochettino on saanut hienoisesti ryhtiä touhuun, vaikka ei olekaan sateentekijäksi vielä noussut. Alkuvuoden ohjelma on ollut helppo, eikä vastaan ole tullut kovempia mittatikkuja – Big Six -joukkueita vastaan saldo on tältä kaudelta heikko, sillä viisi kohtaamista on tuonut vain yhden voiton. Myös esimerkiksi Aston Villalle ja Newcastlelle joukkue on hävinnyt rumasti. Toisaalta useita suurseurojen kohtaamisia Siniset on onnistunut venyttämään pistejaoiksi: syksyn 4-4-tasuria Cityä vastaan ja 2-2-pistejakoa Arsenalia vastaan voidaan pitää hyvinä venymisinä ja osoituksina kantista.

Jos Chelsealla on yhä jonkinmoisia pelillisiä ja maalinteollisia ongelmia, samaa voidaan sanoa jatkuneista poissaolohuolista. Toisaalta rosterissa on sen verran porukkaa, että aivan hevillä ei laiva keikahda. Pääosin puhutaan pitkän ajan loukkaantumisista, jotka eivät yhdessä pelissä nouse suureen rooliin. Väliaikaisemmista tapauksista Siniset varmasti kaipailee pian takaisin takalinjoille Levi Colwilliä ja Malo Gustoa, minkä lisäksi Christopher Nkunkun lähestyvä paluu kiinnostaa. Kotijoukkueen merkittävin poissaolo on totta kai maajoukkuekomennuksella oleva Salah.

Keskinäisessä historiassa kummallisuuksia

Kun viime kausia katsotaan, löytyy perinteikkään parin kohtaamisista kummia. Alla on jo seitsemän tasapelin putki, joka on pääsarjatasolla koko Englannin jalkapllohistorian pisin! Tasapeleistä neljä on ollut maalittomia, kaksi päättynyt 1-1 ja yksi 2-2. Pari kiikaripeliähän löytyy keväältä 2022, jolloin joukkueet kohtasivat sekä EFL Cupin että FA Cupin finaaleissa ja ratkoivat molempien pokaalien kohtalot rankkareilla Poolin voittaen molemmat. Ja nythän tiet kohtaavat jälleen liigacupin finaalissa helmikuun lopussa – taasko haetaan pilkuilta vauhtia?

Vähämaalisuus on siis silmiinpistävää ja maaleja on nähty kaksikon välillä niukasti! Onko sitten syynä pelkkä varianssi vai olisiko myös niin, että nämä suurseurat eivät toisiaan saa ainakaan ihan ilmiliekkeihin? Tietysti pelejä ei ratkaista historian perusteella, mutta Poolin taktiikka on kuitenkin lopulta varsin varautunut suurseuroja vastaan: se on kohdannut isoimpiin kilpakumppaneihinsa kuuluvia Big Six -porukoita tällä kaudella kuusi kertaa, ja viidessä on jääty kahteen maaliin tai alle. Entäpä sitten maalinteko-ongelmista yhä kärsivä Chelsea, kuinka monta se pyssyttää Liverpoolin verkkoon Punaisten ollessa päästänyt sarjan selvästi vähiten maaleja, 0,86 per peli ja kotona vielä vähemmän? Eipä kovinkaan montaa.

Isketään siis lapulle  alle 2,5 maalia , jolle saa kertoimeksi hieman liian anteliaan tuntuiset 2,85. Toki jos ujostuttaa, voi mieluummin hakea lineksi esimerkiksi 3,00 tai kikkailla aasialaisten tasoitusten kanssa ja valita 2,75 tai 3,25. Jos on rohkealla päällä, voi kokeilla myös tasapeliä muhkealla kertoimella 4,85, jota tarjoaa LV BET. Jos jo seitsemän tasapelin putki on alla, niin ehkä vielä kahdeksas.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on alle 2,5 maalia panostussuosituksella 4/10. Keskinäinen historia joukkueiden välillä on kuivakka, eikä maalijuhlia oikein tue muutenkaan kovin moni seikka.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä TonyBet, jolla se on 3,30.